MasterCard ilmoittaa salauksen tuen verkossa

MasterCard antaa lähes miljardille käyttäjälle mahdollisuuden käyttää kryptovaluuttoja yli 30 miljoonaan kauppiaaseen, vaikka se ei ole määrittänyt, mitä kolikoita tuetaan.

MasterCard on ilmoittanut suunnitelmistaan ​​tukea kryptovaluuttoja vuonna 2021, mikä tasoittaa tietä miltei miljardille käyttäjälle digitaalisen omaisuuden viettämiseen yli 30 miljoonan kauppiaan kanssa

Yritys uskoo, että tämä voi avata kauppiaita uusille asiakkaille ja rakentaa uskollisuutta nykyisiin asiakkaisiin, jotka ovat jo siirtymässä digitaalisiin varoihin perinteisten fiat-vaihtoehtojen sijaan.

„Kyse on valinnasta. MasterCard ei ole täällä suosittelemaan salauksen käyttämistä. Mutta olemme täällä auttaaksemme asiakkaita, kauppiaita ja yrityksiä siirtämään digitaalista arvoa ”
Vaikka maailmanlaajuinen maksujätti totesi aikovansa tukea vakiomallia niiden „luotettavuuden ja turvallisuuden“ takia, Mastercard kieltäytyi nimeämästä mitään erityisiä kryptovaluuttoja, jotka se integroi.

Mastercard tarjosi kuitenkin neljä peruskriteeriä, joiden perusteella se arvioi mahdollisia omaisuuseriä: vankka kuluttajansuoja, mukaan lukien kuluttajien yksityisyys ja turvallisuus, KYC: n tiukka noudattaminen, paikallisten lakien ja säädösten noudattaminen sekä vakaus maksuvälineenä.

Bitcoin Up totesi myös, että se on „aktiivisesti tekemisissä useiden suurten keskuspankkien kanssa ympäri maailmaa“ tukeakseen keskuspankkien digitaalisen valuutan aloitteita eli CBDC: itä.

Viime vuonna yritys julkaisi „virtuaalisen hiekkalaatikkotyökalun“, joka osoittaa, kuinka CBDC: tä voidaan käyttää kuluttajaostosten ratkaisemiseen MasterCardin infrastruktuurin avulla.

MasterCardin ilmoituksessa kerrottiin myös digitaalisten omaisuuserien kasvavasta kysynnästä asiakkaiden keskuudessa ja todettiin, että monet käyttäjät ovat ostaneet salaustekniikkaa MasterCard-korttinsa kanssa nykyisten härkämarkkinoiden keskellä.

„Digitaalisesta omaisuudesta on tulossa tärkeämpi osa maksumaailmaa“, MasterCard totesi

„Olemme täällä auttaaksemme asiakkaita, kauppiaita ja yrityksiä siirtämään digitaalista arvoa – perinteistä tai salausta – haluamallaan tavalla. Sen pitäisi olla sinun valintasi, se on sinun rahasi.“
MasterCard on jo osoittanut merkittäviä resursseja hajautetun kirjanpitoteknologian tutkimiseen.Yrityksellä on tällä hetkellä 89 lohkoketjupatenttia, kun taas 285 hakemusta on vireillä.

Maksupalveluntarjoaja on jo jonkin aikaa harjoittanut salausmaksuja yhteistyössä Wirexin ja BitPayn kanssa salauskorttien luomiseksi , vaikka MasterCardin verkon kautta ei liikkunut yhtään kryptovaluuttaa .

MasterCardin ilmoitus on viimeisin sarja kriittisten valuuttojen institutionaalista käyttöönottoa, joka on tullut viime viikkoina. Tällä viikolla Tesla ilmoitti ostavansa 1,5 miljardia dollaria Bitcoinia kassavarastostaan ​​lisäämällä, että se hyväksyy pian Bitcoin-maksut autoistaan.

Viime viikolla PayPal kaksinkertaisti salauksen ilmoittamalla tarjoavansa salausmaksuja 26 miljoonalle kauppiaalle sen jälkeen, kun sen rajoitetut salaustoimintapalvelut „ylittivät odotukset“.

Viikkoa ennen tätä Visa-konsernin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Al Kelly vahvisti ensimmäisen vuosineljänneksen tulospuhelunsa aikana sitoutumisensa salausmaksuihin ja -ramppeihin.

Spekulaatiot siitä, mitkä muut teknologiayritykset tulevat seuraavaksi pääsemään krypto-valuutan kaninreikään, ovat myös alkaneet ilmaantua, kun rahoituspalvelujen tarjoaja RBC Capital Markets totesi, että Applen tulisi seurata Teslan jalanjälkiä. RBC-analyytikko Mitch Steves kirjoitti asiakkaille, että salauksenvaihdon kehittäminen Apple Walletiksi loisi merkittävät uudet markkinat kasvulle.